Olika sorters köksgolv

2742745694_d8f25a8f57_oPrecis som med inredning och renovering i övrigt så finns det en hel del att välja mellan när det kommer till att välja golv till köket. Materialvalet kan vara ett av de allra viktigaste när det kommer till att köpa ett nytt golv till ditt kök och de flesta som idag finns på marknaden håller en hög kvalitet. Här hittar du lite information om några av de vanligaste golvtyperna.

Klinkergolv
Klinker är ett mycket tåligt material som platsar i såväl din hall som i ditt kök. Ett klinkergolv är enkelt att rengöra och klarar av både hårda fläckar och slag. Varje klinkerplatta är unik och skiftar i färg vilket ger ett mycket vackert intryck. När man lägger klinkergolv bör man även tänka på att materialet lätt blir kallt och det kan därför vara värt att kombinera golvet med golvvärme.

Trägolv
Ett av de mest klassiska golvmaterialen i många hem är trä. Mycket ligger då i att man kan göra väldigt mycket för att ändra utseendet på materialet med hjälp av olika ytbehandlingar. Det som dock kan vara baksidan med ett äkta trägolv i köket är att det krävs en del tid att underhålla ett trägolv, samt att det ofta är känsligt för slag och repor som lätt kan bli.

Laminatgolv
Ett mycket prisvärt material att lägga golv av är laminat som finns att köpa i en mängd olika färger och mönster. Man kan till ett mycket bra pris hitta ett golv som till utseendet ser ut att vara av ett exklusivt material, men som egentligen bara är laminat med olika effekter.

Plastmatta
Om du vill ha ett riktigt lättskött golv i ditt kök så kan en plastmatta vara någonting för dig. Precis som golv i laminat finns denna i en uppsjö av olika färger, mönster och strukturer just för att du ska hitta ett golv som passar dina önskemål.

Andra material
Självklart finns det mängder av andra material som även de passar bra som golvbeklädnad i ditt kök. Kork, gummi och kompositgolv är bara några av dem. En trend som har blivit under de senaste åren är att använda sig av olika naturmaterial som golv. Detta kan ge ett annorlunda men intressant utseende till ditt kök och kanske är det det som behövs för att liva upp rummet.